{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Fengur Frá Bjergesø [Tidl. hest] 2014

1.385 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Luba J
Kvinde | 24 år | Oprettet: 21. sep 2012


Islænder Fengur Frá Bjergesø

Fødselsår:
2014
Højde:
18. februar 2019 er han målt til 143
Temperament
Fengur er meget sød, rolig og medgørlig, dog hingstede især ved hopper. Han er en hest, som gerne vil "please" sit menneske, og gør altid sit bedste når han får stillede en opgave.
Fengur er sentetiv og meget let ridelig, men tung og stædig hvis man ikke rider ham orndeligt og kun få menesker kan dette.

Noget Fengur elsker enormt meget er at springe. Både med rytter og i løspringning er vi nemt op 80 på cm. og i oxer er vi på små 65 cm. Under rytter glemmer han nogle gange at han har fire ben der skal over.

Han er kold over for plastik, skiftende underlagsamt andre ting.

Af tricks kan vi:
Spanske skridt både fra jord og ryg
Vasade
Smile
Indpakere
Gå i trailer
Stå på stup
Ligge på kommando (nogle gange)
Naje
Samle pisk op fra jorden
Gangarter
Han er 5- gænger

Skridt er med god overtrædning
Traven er med super høje ben-løft, klart over middel
Tølten er over middel
Passen er middel
Gallopen er også over middel (dog kan den blive lettere pasargtig, hvis der ikke er fart på)

Han har flotte benløft i alle ganarter, men er dog lidt pasbundet i tølt.
Stævner
Stamtavle
Far: Feykir Frá Háholti
Mor: Brana Frá Flögu

MM: Yrja Frá Kölddkinn
MF: Númi frá ?óroddsstö?um

FM: Efling Frá Háholti
FF: Andvari frá Ey I
Køn
Fysisk vallak
Mentalt hingst
(Er kastreret forholdsvis sent)

Bemærkninger
Han har en meget hingstet adfærd, men han er dejlig nem at have med at gøre. Han er ekstremt hurtig til at lære og er meget nysgerrig på nye ting. Vi er stille og roligt igang med noget naturalhorsemanship og akademisk, hvilket han er super god til, dette forhåbenig vil føre til en god og stabil tilridning.

D.01/11 2017
Vi er kommet rigtig langt i trænings prosessen og vi er snart klar til tilridningen. Hans akademiske arbejde går hurtigt fremad og jeg ser gennetalt en stor udvikling hver dag.

21/2 2018
Det er nu et lille stykke tid siden at jeg for første gang satte mig op på Fengur, og vi er allerede kommet langt - han er virkelig eksemplarisk. Vi tølter på en god dag i alle tempoer, og vi passer også fint. Tølten er klart hans bedste gangart under rytter. Vi er ved at komme op i galop selvom det er svært for ham, at holde balancen i hjørnerne, men det arbejder vi på. Traven er mærkelig nok aldrig set under rytter og kun to gange på folden.. Vi har også været på mange ture både fra jorden og ryggen. Han siger intet til trafik, end ikke tung. Hvis han bliver forskrækket er det altid en lyd som giver et lille sæt i ham - han er aldrig løbet. Jeg ridder ham bidløst og ofte også uden saddel, dette både i ridehus og ude på tur. Vi har også lært lidt tricks, eksempelvis spanske skridt, stå op på stup/sten, smile, indpakere og vi er igang med at lære, at naje og ligge ned. Det går også frem af i vores Akademiske træning, han har fået beder balance og han har mange flere muskler.

21/4 2018
Her på det seneste har vi arbejdet rigtig meget med spring, og vi løspringer nemt 50 cm. Samt lavet travarbejde med travbomme da han ellers ikke traver, men det ser ikke helt skidt ud. Jeg glæder mig altid til at arbejde videre med ham.

6/5 2018
Her forleden red vi 6 km. langs vej uden sadel, hvor der kørte biler, busser mm. i skridt, tølt, pas og galop. Han bliver mere og mere taktfast i tølten og er klart bedre i passen på tur.
I den næste tid vil vi fokusere ekstre meget på det akademiske, så det bliver lige så godt, som resten af hans uddannelse.

22/6 2018
Nu er det et år siden at jeg fik denne dejlige dreng i hænder og udviklingen er stor! Han er gået fra at være en fuldt ud rå hingst, som knapt kunne trækkes med til, at blive en fuldt ud fantastisk vallak at ride hver gang. Han har styr på fire af fem gangarter ( mangler traven) og han har aldrig mistet gnisten. Han er noget specielt.

12/8-2018
Fengur har fået så mange muskler over sommeren. Vi er virklig kommet langt med vores akademiske arbejde samt springningen. Nu går han selv i flot holdning uden tøjle-hjælp. Vores versade(r) er blever beder og det pasargtige i tølten bliver der mindre af for hver gang. Vi har over sommeren været meget i skoven hvor han´s gangarter er suverene! det står på rent tølt med høje benløft og få gange rent trav igen med høje benløft!
Vi er nu også kommet op at springe 65 cm. under rytter og 80 cm. i løspring, hvilket han nyder i fulde drag. Her kan vi jo løbe stærkt og lave gebrokende changsemanter, som man selv bestemmer :D

26/8-2018
Vi ligger specielt fokus på galloppen og lidt svære øvelser i akademisk ridekunst, i det næste stykke tid.
Vi kan endnu ikke gallopere hjørner, så det skal øves på??
Fengur kan virkelig meget akademisk fra jorden af, så sværhedsgraden skal sættes op.
Efter idag med en masse galop, kan jeg allerede se en forbedring, hvilket er dejligt.

8/9-2018
Idag har Fengur virkelig overrasket mig. Vi er gået igang med gallop arbejde og lidt sværere akademiske øvelser. Idag gallopere vi hjørner for første gang, der ud over lavede vi flere super gode skridt pioetter! - Han er virkelig noget for sig selv.
Nu bliver den næste øvelse Travers, som vi snusede til, det så lidt sjovt ud, da han ikke forstod hoved eller hale i den øvelse - men det kommer.
I den lidt sjovere afdeling, kan Fengur nu også naje ??
Kommentér på:
Islænder Fengur Frá Bjergesø
Annonce