{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Frydenhøjs Fini 2003

13.739 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Frydenhøjs Fini

Fødselsår:
2003
Højde:
148 cm
Temperament
Meget rolig, men også opmærksom
Dejlig at trække med og dejlig at omgåes.
-------------------------------------------------------------------------
Uha, hun er simpelthen den bedste hest at ride på. Der er ingenting overhovedet, og hun bliver slet ikke bange for fx døre der smækker. Hun løber ikke, og hun er så sød at ride på.
Virkelig en ener hest, der har det bedste og mest rolige temperament.
Hun kan dog godt kigge lidt, når hun ikke bliver aktiviteret nok fra min side.
Drømmehesten
Gangarter
Når hun er på folden:
3 styks meget kedelige gangarter

Når hun bliver redet:
Skridt: Tager over sig, tager lange, afslappede skridt. Søger meget flot til biddet
Trav: Meget, meget flot og svævende trav. Hun har enorm meget udstrålig og dejligt med rygsving. Hun bruger sin ryg rigtig flot, og hun tager meget over sig.
Hendes fritrav er meget flot, selvom den ikke er helt udviklet endnu
Hendes middeltrav er skøn. Man sidder der bare, og hun slår ikke fra
Galop: Det er hendes bedste gangart fra naturens side. Endnu bedre end traven. Hun kan gå ekstremt samlet i galop. Søger meget flot ned
8 i skridt og trav, samt 9 i galop.
Stævner
Har endnu ikke fået startet, da jeg er for meget i Aalborg
Stamtavle
Mor: Frydenhøjs Freja
Søster: Frydenhøjs Fleur

Far: Wandahl (ox araber)
Farfar: El Mokari
Farmor: Wanja
FFF: El Shaklan
FFM: Mohena
FMF: Shalom
FMM: Warissa

Hun er nu fuldt registreret og DNA-testet. Hendes mor er også DNA-testet.
Køn
Ja, en rigtig smuk og vidunderlig hoppe! :D
Bemærkninger
*nu UNGhest* ;)
Hun har en meget SPECIEL farve... Som om, at Frejas brune og Wandahls hvide bare blev blandet sammen.. Den er lidt palominofarvet, men manen er osse en blanding mellem Wandahls hvide man og Frejas sorte.. Halen er dog mest hvide.. Sorte koder og sorte knæer. Benene har zebrastriber og hun har en mørk ål (ikke så tydelig) på ryggen.. Hvid hale og grå man og pandelok. Hun skimler nu
Hun er en godmodig dejlig ung dame, med virkelige smukke bevægelser
---------------------------------------------------------------------------------
Hun er den største kælepot. Jeg tror ikke, man kan finde en hest så kælen som hende. Hun har en uendelig tillid til os, fordi da hun var lille, kunne hun ikke rigtig drikke selv, så vi holdte hende, når hun skulle drikke. Altså hun kunne ikke stå op selv.
Tilridningen bliver nem, tror jeg. Netop fordi hun har så stor en tillid til os. Vi er så smårt begyndt.. Hun kan longeres nu og er rigtig nem at longere ( i grime), og hun tager biddet uden problemer.. Næste step bliver, at hun skal vænne sig til et hovedtøj. (=
Fini har i dag (den 15 marts 2006) haft hovedtøj på for FØRSTE gang ever. Hun tog imod det, som om hun ikke har prøvet andet hele sit liv. Jeg kunne spænde alle spænderne, og så trække en tur med hende. Hun traskede lige så stille bagved mig, mens hun gumlede på bidet. Så prøvede jeg at arbejde med tøljen, og hun accepterede den med det samme, og gik til bidet!!!
Min dygtige, dejlige, smukke pruh hest! ;)
Fini skal have sadel på i weekenden (påske 2006). Det bliver spændende..

Sommeren 2006 skal bruges på at longere hende, lære hende at søge ned, lære hende at bære sadel og lære hende at gå samlet i longen...
Så bliver hun smidt i tilridning til august 07... Så skal hun stå på rideskole resten af året, sammen med min anden hest, Casel, som også står ude på rideskolen. Så er hun godt over 4 år. Så burde hendes bygning snart være i orden. Hun vokser jo helt vildt-----------------------------------------------------------------------------------
Fini havde sadel på i dag (25 marts 07), og det er et år siden hun havde det sidst. Hun siger slet ingen til det, så jeg glæder mig meget til, at jeg kan ride på hende. Lige så snart hun har taget de sidste 2-3 cm i bag, bliver hun sendt i tilridning. Hun behøver sikkert ikke så meget, da hun er en meget nem hest
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fini har nu været i tilridning i snart en måned, og hun kan gå til bidet i alle gangarter, plus at hun er mega sød. Hun er til at stole på, og der er ingen problemer med hende.. SKØNT =)

Jeg har redet på Fini for allerførste gang mandag d. 11 juni. Hun gik bare så sød med mig!! Det var helt vildt - men Malene red på hende først indtil fredag d. 15 juni. Jeg er ikke så modig efter det med Casel.
Jeg har nu redet på hende for første gang helt selv fra starten d. 15 juni 2007. Det gik som en drøm. Hun står musestille, når man skal op.. Og man kan sagtens ride hende for lange tøjler i skridten. Hun er så stille og rolig.
Traven er bare super. Hun går til biddet det meste af tiden, men da det skal komme frivilligt fra hendes side, er det endnu ikke stabilt. Hun er redet med meget let hånd - det skal komme fra hende. Hun går stille og afbalanceret i traven, hun venter på en, og hun er meget nem at styre!! Smuk trav
Galoppen er bare hendes bedste gangart. Hun går så stille og rolig i galoppen, at man skulle tro, at det var løgn. Hun går til biddet, men ikke stabilt endnu, da hun ikke rigtig har balancen til det endnu. Men det venter jeg gerne på.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hun er forresten født den 7 maj 2003:)

>>>>>Idag søndag d. 19 august satte jeg mig op på Fini for første gang siden 5 juli. Og hun sagde absolut intet til, at jeg ville sidde på hende igen. Det er lidt vildt, synes jeg. Jeg kunne ride hende som før - endda bedre, da hun var lidt mere afslappet<<<<<<
Hun bruger kun 125 i dækken :) Og 13,5 cm i bid ;) samt 16½" sadel ;)
Fini er min hest i alle aspekter. Hun vil ikke have andre op på ryggen af hende, udover mig. Hvis andre sætter sig op, så stejler og bukker hun, Det er lidt sjovt :) Jeg vil aldrig have andet end egne føl mere :)
Hun er min drømmehest, den eneste ene for mig. Vi har et tillidsforhold uden lige

Vi er nu begyndt at få enetimer, da det gør særdeles godt i ridningen (2008)

Red idag, d. 27 januar 2008, passage på hende for første gang. Særdeles friviliigt fra hendes side.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opdate fra 19-22 maj 08: Hun er nu rejst foran som en grand prix hest, men det er særdeles frivilligt. Bagebenene svæver simpelthen ind under hende. Særdeles flot "grundsamling". Hun går virkelig helt ufatteligt godt for tiden! Og det er med løse tøjler

10 2008: Nu øver lidt større samling, og vi er påbegyndt forparts- og bagpartsvendinger

April 2010: Nu har vi det problem i ridningen, at hun er bange for de andre heste, så det fylder meget i vores ridning. Ellers går hun rigtig flot især i galop. Vi er begyndt at øve changementer over 2-3 skridttrin. Desuden øver vi galop fra skridt/parade og overgang tilbage til skridt. Hun er begyndt at få nogle okay gode overgange, men der er mere arbejde. Anspringene er rigtig gode.
Traven er lidt flad for tiden, men hun bærer sig selv rigtig flot og træder ind under sig og bærer med ryggen. Men jeg arbejder hver dag på at forbedre spændstigheden :)
Jeg har endvidere sprunget 3 spring for første gang i hendes liv - dem med pynt er lidt farlige, men hun springer dem alligevel :) Kun en tur udenom. Og vi springer udenfor. Hun er SÅ dygtig!! Vi træner alt, hvad vi kan til LA1 for tiden, men mangler stadig fritraven - det er svært, når traven er lidt flad..

Maj 2010: Traven er meget bedre nu. Hun bærer med ryggen, det er så tydeligt. Hun giver efter, så tøjlerne bliver helt slappe. Hun er yderst ridebar overfor sæde og ben. Traven er taktfast, hun mister ikke på noget tidspunkt takten eller holdningen. Traven er over middel, men den bliver aldrig en blæretrav.


2012: Fini har stået inaktiv derhjemme på gården i over 1 år pga en meget slem sarkoide, som blev til et kæmpe åbent sår. Efter at have kæmpet med det i over 1 år, er det blevet brændt/skåret for 2. gang, og nu ser det ud til at hele flot op - endelig!! Fini skal derfor i fol med De Noir til foråret 2013 (er min største drøm).
Kommentér på:
Anden særlig race Frydenhøjs Fini
Annonce